2009年山东省专升本统考《英语》真题及答案

2009年山东省普通高等教育专升本统一考试

(考试时间:120分钟)

英语试卷一

  注意事项:

  一、本试卷分为试卷一、试卷二两部分。

  二、将自己的姓名、准考证号码写在试卷和答题卡的相应位置上。考试结束后,把试卷和答题卡放在桌上。教师收卷后才可以离开考场。试卷和答题卡均不得带走。

  三、仔细读懂题目的说明。

  四、在120分钟内答完全部试题,不得拖延时问。

  五、试卷一的答案必须填涂在答题卡上,凡是写在试卷上的答案一律无效;试卷上所有题目必须在试卷上作答。

  六、选择题只能选一个答案,多选作废。选定答案后,用2B铅笔在答题卡上相应字母的中部划一条横线。使用其他符号者不给分。画线要有一定的粗度,浓度要盖过底色。

  七、如果要改动答案,必须用橡皮擦干净原来选定的答案,然后再按上而的规定重新填涂。

  第一部分:听力理解(Part I Listening Comprehension),共20题,考试时间为1 5分钟。

  第一节:听下面五段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C、 D四个选项中选出最佳答案,每对话仅读一遍。

  1.Why is the woman still working?

  A.Because she doesn't like to have a rest.

  B.Because she wishes to be a boss somedaV.

  C.Because her boss asks her to work late.

  D.Because she has to finish her report.

  2.What can be implied from this conversation?

  A.Henry is not a hard-working student.

  B.Henry is busy with his book report.

  C.Henry iS 100king after his sick brother.

  D.Henry has prepared well for the math examination.

  3.When will the conversation most probably take place?

  A.on the 10th. B.On the 8th. C.on the 12th. D.On the 11th.

  4.What is the probable relationship between the two speakers?

  A.Wife and husband. B.Teacher and student.

  C.Employer and employee. D.Policeman and driver

  5.What does the man suggest they do about the notes?

  A.Forget them untillater.

  B.Go over them right awaV.

  C.Discuss them with Professor Smith.

  D.Move them away from the tea cup.

  第二节:听下面两段材料,每段材料后有2~3个小题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案,每段材料仅读一遍。

  Passage 1

  6.________made a lot ofpeople fall ill

  A.The bad weather B.Food C.Hard work D.Water resources

  7.The old woman’s home was in_________.

  A.Paris B.Beijing C.north of London D.Spain

  8.The Indian was ______.

  A.the doctor B.the patient C.the teacher D.the student

  PassageTwo

  9.The first bicycle was invented in__________.

  A.1780 B.1790 C.1880 D.1890

  10.________ could ride bicycle at that time

  A.Onlymen B.Policemen C.Everyone D.Only women

  第三节:听下面一段材料并填空。本段材料共读三遍,第一遍,全文朗读:第二遍,句句朗读,句与句之间有5秒停顿;第三遍再次全文朗渎。

  It is 11 true that all of US need to sleep,but most people 1 2 know why and how they sleep.

  We know that if we sleep well,we feel rested.And if we don’t sleep well,we often feel

  tired and 13 .It seems there are two 14 of sleep,15 __________rest and emotional and psychological rest,through which we can rest our bodies and our 1 6_______.

  Every night we have two kinds of sleep: active sleep and passive sleep. The passive sleep gives our body the rest that’s needed and 17____ us for active sleep, in which dreaming occurs. The brain rests, then it becomes active, hen dreaming occurs. This 18____ is repeated several times 19___ the night. During eight hours of sleep,people dream for a 20________ of one and a half hours on the average.

第二部分:用法和语法结构(Part II Vocabulary and Structure), 共30题,考试时间为20分钟。从题中所给的A, B, C,D四个选项中选出最佳答案。

  A节(Sectiona)词语用法

  21.There is miserable news that very few people______ the earthquake

  A.recover B.survived C.existed D.discovered

  22.I asked him to________ me a few minutes SO that I could have a word with him.

  A.spend B. spare C.save D share

  23 _______your book.and do this work first.You may read it later.

  A.Put out B.Put away C.Put up D.Put on

  24.Until then did I realize that their marriage had______ because they had little in common.

  A.put off B.given up C.broken down D.called off

  25.Would you like to come to see a film with me tonight?

  I’d loveto._____I didn’t finish my homework yet.

  A.and B.so C.as D.but

  26 _______you’ve got an opportunity,you should take good advantage of it.

  A.Now that B.After C.Although D.As soon as

  27.Many companies are seeking to exploit and develop the rich natural_______ regions.

  A.sources B.resources C.materials D.power

  28.Some local companies are making great efforts to _____ with foreign companies for a share of the maret..

  A.connect B.combine C compete D.compare

  29.Many students will watch TV only to_____time during the summer vacation.

  A.spend B.waste C.enjoy D.kill

  30.We were all _________when we heard the _____ news that the rescue team found another

  survivor.

  A.excited;excited B.exciting;exciting

  C.excited;exciting D.exciting;excited

  B节(Section B.语法结

  31.He has so many inventions that he is really______ Edison of ____Japan.

  A.an;the B.an;/ C.the;the D.the;|

  32.All the things ________, his proposal is of greater value than yours.

  A.considered B.considering C.to consider D.consider

  33.Even though they _______side by side for twenty years,the two neighbors are not on good terms.

  A.have been lived B.had been lived C.had been living D.have been living

  34.一Does Jane still pursue her dream of becoming a movie star?

  一I’m afraid not.She is said______ the stage already as she got married.

  A.to have left B.to leave C.to have been left D.to be left

  35 ________who she was,she said she was Mr.Johnson’s friend.

  A.Asking B.Asked C.To ask D.When asking

  36.The number of people invited____ fifty,but a number of them____ absent for different reasons.

  A.were,was B.was,was C.was, were D.were, were

  37.You_____ the difficulties after I explain the whole thing to you.

  A.will be seen B.will have seen C.will see D.see

  38.The new policy, ______ is about the tax reduction,is to be carried out next month.

  A.that B.what C.it D.which

  39.Not only I but also Jane and Mary _______ worn out after having one examination after another.

  A.is B.are C.am D. be

  40.—By the way, when did you get your living room_______?

  —Last Sunday.

  A.to paint B.painted C.painting D.to be painted

  41.A survey of the opinions of students_______ that they also admit several hours of sittingin front

  ofthe computer______ harmful for one’s health.

  A.show;are B.shows;is C.show;is D.shows;are

  42.Tired _________ she was,there was no hope of her being able to sleep.

  A.if B.though C.even if D. unless

  43.By the time your plane lands tonight,I ____ at the airport for 3 hours.

  A.had waited B.have been waited

  C.had been waiting D.will have been waiting

  44.The activity was delayed,_______was exactly_______we wanted·

  A.whicll。what B.which,which

  C.that,what D.that,that

  45.The room is in a terrible mess;it_________ cleaned.

  A.can’t have been B.shouldn’t have been

  C.mustn’t have been D.wouldn’t have been

  46.________a postgraduate,1 would at least master two foreign language.

  A.Was 1 t0 becOme B.Were I to become

  C.Had l become D.I should become

  47.It is the third time I ________ to the Palace Museum,and I still think it is marvelous.

  A.have gone B.go C.have been D.will go

  48.He made the proposal that we_______ a role play at the English evening.

  A.have B.had C.will have D.have had

  49.All ________ you can do to comfort her is to listen to her story patiently.

  A.what B.that C.which D.things

  50.The manager ______ a rise in salary for ages,but nothing has happened yet.

  A.is promised B.is promising C.has been promising D.promised

第三部分:阅读理解( Part III Reading Comprehension)共20题, 4节内容,考试时间为35分钟。

  第一节:短文理解,考生可根据文章内容从每题四个选择项中选出最佳答誊。

  There was once a young man who suffered from cancer.He was 1 8 years old and he

  could die anytime. 71 He never went outside;but he was sick of staying home and wanted to go out for once.So he asked his mother and she gave him permission.

  He walked down his block and found a lot of stores.He passed a CD store and saw a beauti ful girl about his age and he knew it was love at first sight.He opened the door and walked in.

  She looked up and asked,”Can I help you?”

  He said, “U11…Yeah…Umm…I would like to buy a CD.”

  Hc picked one out and gave her money for it.

  “Would you like me to wrap it for you?”she asked,smiling her cute smile.

  He nodded and she went to the back.She came back with the wrapped CD and gave it to him.He took it and walked out of the store.

  He wcnt home and from then on,he went to that store every day and bought a CD,and she wrapped it for him.He took the CD home and put it in his closet. He was still too shy to ask her out.His mother found out about this and told him to just ask her. So the next day, he took a11 his courage and went to the store as usual.He bought a CD like he did every day and once again she went to the back of the store and came back with it wrapped. He took it and when she wasn’t looking,he left his phone number on the desk and ran out.

  0ne day , the phone rang,and the mother picked it up and said,“Hello?”

  It was the girl !!! The mother started to cry and said,“You don,t know? He passed away yesterday...”

  Later in the day, the mother went into the boy’s room because she wanted to remember him.She thought she would start by looking at his clothes, so she opened the closet.

  72 She was face to face with piles and piles of unopened CDs.She was surprised to find all these CDs and she picked one up and sat down on the bed and she started to open one. Inside,there was a CD and as she took it out of the wrapper,out fell a piece of paper.The mother picked it up and started to read it.It said:Hi…1 think U R really cute.Do U wanna go out with me?Love,Jocelyn.

  The mother was deeply moved and opened another CD...

  Again there was a piece of paper.It said:Hi…I think U R really cute.Do U wanna go out with me? Love,Jocelyn.

  51.Why did the boy go to the CD store everyday and buy a CD?

  A.He loved the girl. B.He loved music.

  C.He loved collecting CDs. D.He was sick of staying home and wanted to go out.

  52.What did the girl in the CD store feel about the boy?

  A.It was not mentioned. B.She was not interested in the boy.

  C.Shefelt sorry for theboy. D.Shelikedthe boy.

  53.Who was Jocelyn?

  A.The boy. B.The girl in the store

  C.The boy’s mother. D.A totle stranger

  54.What did the passage try to tell us?

  A.The boy was too shy to ask the girl out.

  B.The boy loved music so much.

  C.There was love at first sight.

  D.Both the boy and the girl missed their love

  第二节:短文理解,考生可根据文章内容从每题四个选择项中选出最佳答案。

  Common sense would tell us that physically active children may be more likely to become active and healthy adults.73 In the United States,elementary and middle schools are advised to give students two and a half hours of ohvsical activity a week.That is what the Centers for Disease Control and Prevention and the American Heart Association l'ecommend (推荐).They say high schools should provide about four hours of physical activity each week.Yet many schools across the country have reduced their physical education programs.Criticism of the cuts has led in some places to efforts to give students more time for exercise,not less.

  The future health of Americans may depend on it.Just this week,a study reported that life expectancy(预期寿命)has fallen or is no longer increasing in some parts of the United States.The situation 1s worst among poor people in the southern states.and especially women.Public health researchers say it is largely the result ofincreases in obesity(肥胖),smoking and high blood pressure.They also blame difierences in health services around the country.

  In 2006,a study found that only four percent of elementary schools provided daily physical education all year for all grades.This was true of eight percent of middle schools and two percent of high schools.74 The study also found that 22 percent of a11 schools did not reauire student to take any P.E.(体育课)

  Charlene Burgeson is the executive director of the National Association for Sport and Physical Education.She says one problem for P E.teachers iS that schools are under pressure to put more time into academic subjects.Also,parents may agree that children need exercise in school.Yet many parents today still have bad memories of being chosen last for teams because teachers favored the good athletes in class.

  But experts say PE classes have changed.They say the goal has moved away fromcompetition and toward personal performance.as a way to build a lifetime of activity.These days,teachers often lead activities like weight training and yoga . 75 Some parents like the idea of avoiding competitive sports in PE class.Yet others surely dislike that idea.In the end, schools may find themselves in a no-win situation.

  55.Why are schools recommended to give students certain time for sports?

  A.Because difierent schools set up difrerent physical education programs.

  B.Because the physical activity of children will influence their health in adulthood.

  C.Because nowadays children spend too much time on their studies.

  D.Because only four percent of elementary schools provided daily physical education.

  56.AIl the following factors may have caused fallen life expectancy in some parts of the United

  States EXCEPT that _______.

  A.more and more people are getting fat

  B.an increasing number of people smoke

  C.some places don’t provide adequate health services

  D.a lot of people don’t take regular exercise

  57.Today the goal of P E classes is to_________.

  A.help all the students exercise

  B.create competition among students

  C.produce good athletes

  D.avoid competitive sports

  58.We can infer from the passage that__________.

  A.parents all agree with the idea of avoiding competitive sports

  B.parents enjoyed their P.E. classes when they were students

  C.a lot ot’attention is paid to students’academic subjects

  D.a lot of schools don’t have enough P.E.teachers

  第三节:业务交际英语

  Part 1

  把意义相同的英汉语句匹配到一起。

59.Ourpurpose is to explore the overseas market for our product

60.Our company mainly trades in rats and crafts

61.Our purpose is to explore the possibilities of developing trade with you.

62.We have done a lot of trade with your company for the past five years.

 

A 我们公司主要经营手工艺品。

B 在过去的五年中,我们与贵公司进行了大量的贸易。

C 我们的目的是要为我们的产品开发海外市场。

D 我们的目的是和你们探讨一下发展贸易的可能性。

Part 2

63.We should develop our city’s economy jnto a pattern of its own feature with tourism as its stage and economy and trade as actors.

64.We shall encourage the running of school by nongovernmental sectors so as to bring the initiative of all quarters into play.

65.We will firmly jmprove sociaI security and rectify the polluted and disorderly environment in an effort to build more civilized towns and cities.

66.We cannot reach our strategic goal unless we carry out reforms and adhere to the open-up policy.This is a pass we must go through.

 

A.我们要坚决改善社会治安,治理脏乱环境,创建更多的文明城镇。

B.我们如不搞改革、不坚持开放政策,

我们的战略目标就不可能实现。这 是一个我们必须通过的关。

C.我们要形成我市独特的经济开发 格局:旅游搭台,经贸唱戏。

D.我们要影{极鼓励社会力量办学,以

调动各办面的办学积极性。

  第四节:应用文理解

  Vitamins are important to our health.Difierent vitamins are found in difierent foods.grains.vegetables and fruits,fish and meat,eggs and milk products.So which foods should

  be eaten to get enough of the vitamins our bodies need?Let us look at some important vitamins for the answer.

  Vitamin A helps prevent skin and other tissues from becoming dry.People who do not get enough Vitamin A cannot see well in darkness.They may develop a condition that dries the eyes.This can result in infections and lead to blindness.Vitamin A is found in fish liver oil.It

  is also in the yellow part of eggs.Sweet potatoes.carrots and other darkly colored fruits and vegetables contain substances that the body can change into Vitamin A.

  Vitamin B is also called thiamine(硫胶).Thiamine changes starchy foods jnto energy.It also helps the heart and nervous system work smoothly.Without it.we would be weak and would not grow.We also might develop beriberi(脚气病).Thiamine is found not iust in whole grains like brown rice.but also jn other foods.These include beans and peas.nuts.and meat and fish.

  Vitamin C is needed for strong bones and teeth.and for healthy blood passages.It also helps wounds heal quickly.The body stores little Vitamin C.So we must get it every day in foods such as citrus fruits,tomatoes and uncooked cabbage.

  Vitamin D increases levels of the element calcium(铲')in the blood.Calcium is needed for nerve and muscle cells to work normally.It is also needed to build strong bones.VitaminD prevents the children’s bone disease rickets(佝偻痫).Ultraviolet light from the sun changes a substance in the skin into vitamin D Fish liver oil also contains vitamin D.In some countries.milk producers add vitamin D to milk so children will get enough.

  Vitamin K is needed for healthy blood.It thickens the blood around a cut to stop bleeding.Bacteria in the intestines f肠道)normally produce vitamin K.It can also be found in pork products.1iver and in vegetables like cabbage.kale and spinach.

  67.Lack of Vitamin A will lead to __________ .

  A.night blindness B.heart disease C.beriberi D.rickets

  68.________is able to change rice and wheat into energy

  A.Vitamin C B.Vitamin K C.pork products D.Vitamin BI

  69.Every day we must eat certain______ to get Vitamin C.

  A.meat and fish B.rice and milk C.fruit and vegetables D.eggs and bones

  70.It can be inferred from the passage that_________.

  A.vitamins are sometimes not necessary to our health

  B.it is important to eat a mixture offoods every day

  C.one food only contains one vitamin

  D.fruits contain more vitamins than vegetables

英语试卷二

  第四部分:翻译(Part IV Translation),共10题,考试时间为20分钟

  A节(Section A.英译汉,5题,要求将阅读理解材料中5个画线句子译成汉语。

  71.He never went outside;but he was sick of staying home and wanted to go out for once.

  72.She was surprised to find all these CDs and she picked one up and sat down on the bed and she started to open one

  73.In the United States,elementary and middle schools are advised to give students two and

  a half hours of physical activity a week.

  74.The study also found that 22 percent of all schools did not require students to take any PE.

  (体育课).

  75.Some parents like the idea of avoiding competitive sports in PE class.

  B 节(Section B)汉译英,5题,要求将下列5个句子译成英语。

  76.处理这些问题全凭经验。

  __________________________________________________________________________________

  77.请你帮我在纽约预定一个四星级宾馆的房问好吗?

  ________________________________________________________________________________

  78.我们两国之间已经有了10年的贸易关系。

  __________________________________________________________________________________

  79.整套设备可以在几小时内安装完毕。

  __________________________________________________________________________________

  80.我们的实验现在已经到了最后也是最重要的一个阶段。

  __________________________________________________________________________________

第五部分:写作(Part V Writing),考试时间为30分钟。要求如下:

  随着互联网的迅速发展及其对人类生活产生的巨大影响,越来越多的人喜欢在网上购物。对此现象,人们持有不同的态度。请以Shpping Online为题,根据表格内容

  并结合自己的观点写一篇短文。

态度

理 由

赞成

l便捷 2.选择范围广 3.价格便宜

反对

1.存在假货 2.存在支付风险

  注意:l字数在120词左右;2可适当增加细节,使文章连贯完整。

  参考词汇:convenient方便;fake products假货

  Shopping Online

2009年山东省专升本英语试卷答案及解析

试卷一

  Part I Listening Comprehension

  1.C 2.D 3.A 4.D 5.B 6.A 7.C 8.B 9.B 10.A

  11.really 12.hardly 13.unhappy 14.Kinds 15.body 16.brains 17.Provides

  18.sheep 19.During 20.period

  Part II Vocabulary and structure

  A节 (section A.

  21.【答案解析】B。本题考查动词词义辨析。考生要注意到及物动词与不及物动词用法上的差异。A项是“恢复”,为不及物动词,常与from连用;B项是“存在”,既是及物动词也是不及物动词;C 项exist 是不及物动词,后面不跟宾语。D项是“发现”。 句意:有悲惨的消息称在地震中只有很少的人幸存了下来。

  22.【答案解析】B。本题考查近义词辨析。A项spend意为“花费某人……时间或金钱”,后面要直接跟时间或金钱;B项spare意为“匀给某人某些时间”;C项save money/time意为“节省时间或金钱”;D项share 意为“与……分享”。 句意: 我让他匀给我几分钟以便我和他说句话。

  23.【答案解析】B。本题考查动词短语搭配。A项put out意为“生产,产出”; B项put away意为“收拾好;放置一边”。C项put up意为“搭起,搭建”;D项 put on意为“戴上;呈现”。 句意:吧书收起来,先做这项工作。你可以以后再读这本书。

  24.【答案解析】D。本题考查动词短语的辨析。A项put off意为“推迟”;B项give up意为“放弃”;C项break down意为“出故障”;D项call off意为“取消”。 句意:直到那时我才认识到他们的婚礼被取消,因为他们没有共同之处。

  25.【答案解析】D。本题考查连词辨析及上下文逻辑关系。A项and表示并列关系;B项so表示因果关系;表结果;C项as表示原因;D项but表示转折关系。句意:-——你愿今晚和我一起去看电影吗?—— 我愿意去,可是我还没完成作业。

  26.【答案解析】A。本题考查上下文的逻辑关系。A项now that表对话双方都知道的原因,意为“既然”;B项after 表时间关系,意为“在……之后”;C项although表让步关系,意为“尽管….”;D项as soon as表时间关系,意为“一…就… ”。 句意:既然你获得了机会,就得好好地利用它。

  27.【答案解析】B。本题考查近义词辨析。A项sources意为“来源”;B项resources意为“资源”;C项materials意为“物质,材料”,D项power 意为“能源,力量”。 句意:许多公司正在努力开发西部地区的丰富自然资源。

  28.【答案解析】C。本题考查近形词辨析。A项connect意为“连接,联合”;B项combine 意为“联合、结合、合并”;C项compete意为“比赛,竞争”;D项compare意为“比较”。 句意:许多本地的公司为了谋得一份市场份额,正竭力地与国外的公司竞争。

  29.【答案解析】D。本题考查近义动词辨析。A项spend意为“花费”;B项waste意为“浪费”;C项enjoy意为“享用”;D项kill time意为“消磨时间”。 句意:许多学生会在暑假看电视只为消磨时问。

  30.【答案解析】C。本题考查了同根分词做形容词的辨别使用。在本句中的“----ing"形式充当定语形容词一般用来修饰物,如"news”,而“----ed"形式充当定语形容词一般用来修饰人,在本题中做表语,表现人的兴奋。句意:当听说救援队又找到了一名幸存者的令人激动的消息后,我们都十分兴奋。

B节(section B.

  31.【答案解析】B。本题考查专有名词前冠词的使用方法。国家名前面不可使用冠词,由于此处的爱迪生并非真正的历史上的爱迪生,因此不是特指,所以只能使用不定冠词。句意:他有这么多的发明,可真是一位日本的爱迪生啊。

  32.【答案解析】A。本题考查独立主格结构。独立结构“分词逻辑主语+分词(主动用-ed;被动用-ing)”在本题中做条件状语。句意:考虑到所有的事情,他的建议比你的建议更有价值。

  33.【答案解析】D。本题考查现在完成进行时的用法。该时态用于表达从过去某个时刻开始的动作,一直持续到现在,而且还有继续持续下去的趋势。句意:尽管这两家邻居在一起住了二十年,可他们一直不和睦。

  34.【答案解析】A。本题考查不定式之完成形式的用法,本题中动词不定式to have left the stage作主语she的补足语。句中‘‘to leave’’表示的动作发生在”got marriied”之前,要求用不定式之完成形式来表达。句意:——珍妮依然还在为她的电影明星梦而奋斗吗?——恐怕没有吧,据说她结婚后就离开了舞台。

  35.【答案解析】B。本题考查非谓语动词的用法。非谓语动词短语用作时间状语(=when she is asked…),-ed 形式与主语she是被动关系。本题的答案也可以是When asked形式(在时间状语从句中,如果从句的主语与主句的主语一致的时候,从句的主语和系动词可以省略)。句意:当被问及到是谁时,她说她是约翰逊的朋友。

  36.【答案解析】C。本题考查主谓一致。前一个分句主语部分的中心词是"the number'’,是单数名词,要用到单数谓语;而后一个分句主语部分的a number of是“许多的”含义,中心词是其后的复数名词,要用到复数谓语。句意:被邀的人们的数量是五十人,但他们中的很多人由于各种原因缺席了。

  37.【答案解析】C。本题考查时间状语从句的使用。当主句用一般将来时时,时间状语从句或条件状语从句常用一般现在时表示将来。句意:等我向你解释清楚整个事情后,你会发现困难之处的。

  38.【答案解析】D。本题考查非限定性定语从句。这种从句的关系代词要使用"which'’,而不用“that”。 句意:关于减锐的新政策将在下个月实施。

  39.【答案解析】B。本题考查主谓一致。根据近邻原则,not only A but also B这一对等结构处于主语位置时,谓语动词的数形由B的数形决定。在本题中,和be动词邻近的是‘'Jane and Mary’,所以动词应用其复数形式。句意:一场考试接着一场考试后,不光是我,就是珍妮和玛丽都累坏了。

  40.【答案解析】B。本题考查动词的使役用法。该用法为"have sth.done"和"get sth.done'’,动词词义为“使……”。sth.与done是被动关系。句意:——顺便问一下,你什么时候粉刷了你的卧室?——上个星期天。

  41.【答案解析】B。本题考查主谓一致。本题考查到两处主谓一致的使用,前面空格出的主语的中心词是a survey of,所以其谓语是单数形式;后面空格出的主语是several hours sitting in front of the computer,其谓语动词是单数形式。句意:对学生的一项民意调查表明,这些学生也承认在电脑前一坐几个小时对于其健康是有害的。

  42.【答案解析】B。本题考查倒装的让步状语从句的使用方法。形容词,副词,动词原形,不加冠词的单数名词+ as/though+句子其它成分,构成倒装的让步状语从句,其正常语序为’Though she was tired,…。句意:尽管她很累,但是却不能入睡。

  43.【答案解析】D。句意:今晚在你的飞机着陆的时候,我将已经在机场等三个小时了。

  本题考查将来完成进行时。表示在将来某个时间点之前,已经完成的动作。

  44.【答案解析】A。本题考查非限制性定语从句和表语从句。which作为关系代词,引导的非限制性定语从句,其先行词部分为逗号前面的整个主句。what作为关系代词,引导一个表语从句,且在从句中作宾语。句意:活动被推迟了,这正是我们想要的。

  45.【答案解析】C。本题考查情态动词完成式表过去推测的用法。must(not)have done表示对过去发生的情况做出的肯定的推测。句意:这个屋子乱成一团糟,它一定没有被打扫过。

  46.【答案解析】B。本题考查虚拟语气的倒装和省略用法。此处为虚拟语气用于将来情况的用法。此时if从句用(If I)’were to do sth.或(If I)should do sth.,为了强调可以用其倒装结构,且省略if。倒装省略句为Were I to become或should I do等。句意:如果我要成为一名研究生,至少需要掌握两门外语。

  47.【答案解析】C。本题考查It is the(first, second)third time that…结构用法。该结构中that从句要用现在完成时。另外考查have been to和have gone to的区别。句意:这是我第三次到故宫了,我依然认为它可叹为观止。

  48.【答案解析】A。本题考查虚拟语气在某些特殊从句中的用法。在表示建议、请求和命令的复合句中,相关从句中常常使用特殊虚拟语气,动词部分形式为should+原形动词或省略should。句意:他提议我们在英语晚会上演一场角色剧。

  49.【答案解析】B。本题考查定语从句。先行词为不定代词时,引导词要用“that'’,且在从句中作宾语,可以省略(此时All that you can do…=What you can do…)。句意:你可做的能安慰她的事,就是耐心地听她的故事。

  50.【答案解析】C。本题考查现在完成进行时。该时态表示已经做并且截止现在还在完成的事情。句意:经理已许诺涨薪水好长时间了,但至今光打雷不下雨。

Part III Reading Comprehension(1)

  第一节

  51.A。细节题。52.D。细节题。53.B。推断题。54.D。主旨题。

  第二节

  55.B。细节题。56.D。细节题。57.D。细节题。58.C。细节题。

  第三节

  59.C 60.A 61.D 62.B 63.C 64.D 65.A 66.B

  第四节

  67.A。细节题。 68.D。细节题。69.C。细节题。70.B。主旨题。

试卷二

  Part IV Translation

  Section A

  71.他从来没有出去过,但是他厌倦了呆在家里,想出去一次。

  72.她吃惊地发现了这些光盘,于是捡起了一个,坐到床上打开了它。

  73.在美国,人们建议小学和中学给学生每周两个半小时的体育活动时间。

  74.研究还发现:在这些学校中,百分之二十二的学校不要求学生上体育课。

  75.一些家长赞成体育课取消竞技性体育活动的主意,但其他的家长却绝对不赞成这样做。

  Section B

  76.Dealing with these problems totally depends on experiences.

  77.Could you please help me to book a room in a four-star hotel in New York?

  78.There have been a 10-year trade relationship between us two countries.

  79.The whole set of equipment can be fixed within several hours.

  80.Now, our experiment has come to the last and the most important stage.

  Part V Writing

Shopping Online

  Nowadays, with the development of information technology and frequent use of computers , more and more people like shopping online . Shopping online has become increasingly popular for some people. Different people have different opinions on it.

  Some people think shopping online is very convenient and time-saving. They need not go out to buy and they can pay by e-bank.

  However, some other people dislike shopping online because they think it is dangerous to buy online . Though the price maybe lower, the quality of the goods maybe poorer. Sometimes they maybe cheated online.

  As far as I’m concerned, I think every coin has two sides, and we should make full use of the convenience of shopping online and be careful enough